Sisällön tarjoaa Blogger.

Kun vauvansose yhdistyy porkkanapiirakkaan!

Moikka ihanat sinne ruudun toiselle puolelle!
Kiitos todella runsaista kommenteista keittiö-postaukseeni <3

Juu, tänään on tullut pitkästä aikaan leivottua...ja ihan vauvansoseesta :) Meidän perheessä on vauvansoseaika jo auttamattomasti ohi, voin varmaan sanoa, että onneksi. Onhan se jo neljästi ollutkin :D Nyt on muiden aika ja vuoro!

Viikko sitten söin naapurissa aivan ihanaa porkkanapiirakkaa pitkästä aikaan. Itse olen vältellyt sen tekemistä, koska en ole jaksanut alkaa raastamaan porkkanoita... Naapurin rouva kertoikin, että olikin laittanut tähän piirakkaan vauvan porkkanasosetta, what! Eipä ole tullut mieleeni, että porkkanapiirakkaan voisi laittaa ihan vauvan sosetta. Sovimme aluksi naapurin kanssa, että hän heittää mua piirakan ohjeella, mutta hän taisi unohtaa lähettää ohjeen, joten tänään etsin piirakan ohjeen googlen kautta itselleni. Sieltähän se sitten löytyi Herkkujen helmiä blogista, johon eksyin hakusanojen perusteella. Vanhin poikani täyttää ylihuomenna 18-vuotta, jonka takia nyt hetimiten innostuin leipomaan piirakkaa.

Piirakan ohje on mitä loistavin. Pohjasta tulee todella muhkea ja paksu. Päällinen ei jää kyllä kakkoseksi, vaan sitäkin tuli kunnon paksu kerros.

 

 Maailman paras porkkanapiirakka

Pohja
6 isohkoa munaa
5 dl sokeria
6  3/4 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
4 dl (n.450 g) porkkanasosetta
3 dl rypsiöljyä

Kuorrutus
100 g voita
200 g sulatejuustoa
350 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Koristelu
manteli-/hasselpähkinärouhetta

Voit toki käyttää kaupan valmista porkkanasosetta (löytyy esim. Pirkan porkkanasosetanko kaupan vihannesosastolta), mutta jos haluat soseuttaa porkkanat itse, tee se ensimmäiseksi. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Itse käytin tähän vajaa neljä Pilttisosetta (peruna-porkkana).


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon vuorotellen rypsiöljy, jäähtynyt porkkanasose ja siivilöidyt kuivat aineet nuolijalla sekoittaen.

Paista uunin keskitasolla 30min 200c.

Valmista kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
Pehmitä sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon pehmennyt/sulanut voi (ei kuitenkaan kovin kuumana) ja sekoita sulatejuuston kanssa tasaiseksi. 
Lisää tomu- ja vaniljasokeri ja vatkaa edelleen sähkövatkaimella sileäksi.
Levitä kuorrutus piirakan päälle ja levitä mantelirouhetta lopuksi kuorrutteen päälle.

Laita piirakka jäähtymään jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Säilytä myös piirakkaa jääkapissa tarjoilujen välissä.

Nauti!

Voin suositella kyllä tätä ohjetta muillekin :)
Nyt lähden leipomaan vielä Daim-piirakkaa ja Marianne juustokakkua...

Ihanaa iltaa!

Jaana




30 kommenttia

  1. Hei, aivan loistava idea tuo porkkanasose! Pitääkin kokeilla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja kuinka muhkea ja maukas tämä piirakka onkaan, suosittelen muillekin 😄

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, näyttää maukkaalta. Tämä menee testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä 😄 Suosittelen testaan 😍

      Poista
  3. Voi, mitä herkkua, kiitos ihana ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihana ohje, jota suosittelen kyllä 😄 Kivaa viikonloppua Sari 😍

      Poista
  4. No eipä ole tullut mieleen laittaa porkkanasosetta :) Ei huono idea ollenkaan.

    Nyt saa porkkanakakut odottaa vuoroaan, sillä tein tänään omppupiirakkaa. Pitäisi vähentää tuota herkkujen syömistä, joten leivonta on vähän niinkuin pannassa. Mutta omena-aikaan oli leivottava edes yksi piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta, herkkuja tulee helposti liikaa...ehkä ens viikolla herkut jää vähemmälle....Kivaa viikonloppua Tuija 😍

      Poista
  5. Voi nam! Tätä täytyy kokeilla, mäkään en tykkää tehdä normaalia, jossa porkkanoita raastellaan.. Mukavia synttäreitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kati! Helppoa kuin heinänteko, tän piirakan teko 😄 Mukavaa viikonloppua 💕

      Poista
  6. Porkkanakakku on yksi mun lemppareista, namsss!! Näyttää oikein herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tää oli tosi hyvää! Ihanaa viikonvaihdetta 💕

      Poista
  7. Piti heti tulostaa ohje, kuulosti niin hyvältä ja näyttääkin kyllä tosi mehukkaalta. Tämä menee testiin ja meillä lastenkin herkkua porkkanakakku eli uskon että nopeaa katoa suihin. Kiitos ohjeesta. Keräilenkin näitä ns. helppoja ohjeita :)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa herkulta! Juu, kesäkurpitsasosetta juuri väänsin. :D Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, herkkua on! Tuota sosetta en oo maistanutkaan 😄 Hyvää viikonloppua Katja 😍

      Poista
  9. On herkun näköistä. Viikon päästä voisi tätä tehdä kun vieraita tulee. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, helppo ja resepti! Ihanaa viikonloppua 😍

      Poista
  10. Wau miten mahtava resepti, taas pääsee oikomaan mutkia! Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Kivaa viikonloppua Tiia 😍

      Poista
  11. Porkkanapiirakka on tosi hyvää!

    VastaaPoista
  12. Helppoa ja nopeeta! Ehdottomasti testiin! :)

    VastaaPoista
  13. No eipä ole tullut itellekkään mieleen...ihan loistava idea, kiitos vinkistä ja mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  14. Ohje testattu ja tuli toooosi hyvää ja helposti! Pohja oli herkullisen kuohkea ja reilun paksuinen eikä yhtään ällörasvainen ja kuorrutetta oli juuri sopivan verran. Tämä menee meillä vakkariresepteihin. Kiitos!

    VastaaPoista
  15. Porkkanakakku on ihanaa ja tätähän täytyy joku kerta testata :)

    VastaaPoista
  16. Ihanaa porkkanakakkua. Olen tehny myös ilman kuorutetta. Ihan hyvää niinkin.
    >Leena

    VastaaPoista
  17. Apua, tuohan on pelastus kaikille porkkanakakun tekijöille. Mulla on ihana porkkanakakun ohje johon ei tule pohjaan voita vaan ruokaöljyä. Alkuun se tuntui oudolta raaka-aineelta mut osoittautunut erittäin maukkaaksi.

    VastaaPoista
  18. Tämä lähtee testiin! Olenkin vihannut sitä porkkanan raastamista 😄

    VastaaPoista
  19. Tämähän oli loistava ohje! Näyttää ihanan mehevältä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)