Sisällön tarjoaa Blogger.

Onko pakko lähteä merta edemmäs kalaan?
Täällä Oulun suunnalla on perinteisesti vko 10 lasten hiihtolomaviikko. Tuon loman nimen vois mielestäni muuttaa talvilomaviikoksi, kun usealla nykylapsella hiihtäminen on jäänyt vähempään. Meidänkin lapsilla tulee ulkoiltua ja luisteltua, mutta hiihtäminen on selvästi vähempää. Isommista lapsista puhumattakaan...

No joka tapauksessa meillä on ollut tapana varmaan kymmenen vuoden aikana lähteä jonnekin hiihtolomalla. Jotenkin se on vain kuulunut asiaan. Tänä vuonna olemmekin tekemässä poikkeuksen ja ei lähdetäkkään minnekään, vaan jäädään kotiin.
Joku voisi kysyä, että mitä ihmettä? Nyt ei vain tunnu siltä, että pitäisi lähteä minnekään. Teneriffan reissustakaan ei ole edes kahta kuukautta aikaa. Reissulle ei ole henkisesti siis tarvetta. Lapsetkin ovat mieluusti kotona ja varsinkin nuoriso....

Kotikaupungissakin voi viettää hiihtolomaa. Ajattelimme käydä ulkoilemassa, keilaamassa, uimassa ja syömässä ulkona. Kotona voi ottaa rennosti ja katsella vaikka hyviä leffoja. Nuorimmaiselle taisin luvata Risto Räppääjä elokuvan, joten elokuvateatterikin kutsuu. Minusta hiihtoloman suunnitelma kuulostaa ihan hyvältä :)
Mitäs olette mieltä? Pitääkö teidän mielestänne lähteä kotoa pois, että voi lomailla? Vai voiko kotikaupunkiin jäädä lomalle...Painaako kotityöt niskaan, jos viettää lomaa kotona? Jos vietätte lomaa kotona, mitäs olette tehneet lomalla?
Olisipa kiva kuulla lomailuistanne ja saada ehkä vielä lisää vinkkejä itselle :)
Nyt on pakko kiiruhtaa nukkumaan, että jaksaa huomenna touhuta kaikenlaista!
Mun loma alkoi nimittäin jo tänään ja huomenna alkaa muilla perheenjäsenillä.
Hyvää yötä teille rakkaat lukijat <3
Pus <3
Jaana

28 kommenttia

 1. Kun siivoaa ennen lomaa niin ei siitäkään tarvi stressata. Me oltiin kotona tosin itse olin töissä koko viikon. Ei minusta aina tarvi olla menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhi, hyvä idea! Meillä vaan saa siivota vähän joka päivä. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Minusta Oulusta löytyy ihan hurjasti tekemistä joten olet ihan oikeassa,miksi lähteä kauemmas. Me lähdetään tällä kertaa reissuun mutta aiemmin ollaankin pysytty kotona. Meidän autonnokka kääntyy kohti Kirunaa, pohjois Ruotsia ja sukulaisia ♡
  Ihanaa lomaa ihanuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa reissua teille sinne Kiirunaan! Ruotsissa on aina kiva käydä :)

   Poista
 3. Toki lomalla on kiva tehdä jotain ns extraa (elokuvat...), mutta ei sitä aina voi eikä tarvikaan lähteä minnekään kauemmas. Kyllä kotikaupungistakin yleensä löytyy jotain kivaa järjestettyäkin ohjelmaa, näin koululaisten lomilla. Niin, ja ainakin näin kun pieniä lapsia, ei meillä vanhemmilla riitä lomia niin paljon, että aina samanaikaisesti voidaan lomailla. Mutta, siis oikein mukavaa lomaa ja nauttikaahan aikatauluttomista päivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri se ai9katuluttomuus antaa loman tunnetta! Kotona on kivaa, jos on kivaa tekemistä. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Täällä hiihtoloma viikko alkaa olemaan loppusuoralla ja tosiaan hiihtoloma ei kuullosta oikein hyvältä, talvilomaviikko mieluisampi...Lunta olisi kyllä vielä ollut hiihtämistä varten mutta lapset eivät ole tuosta lajista innostuneet enää :( Mukavaa viikonloppua ja loma viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista blogiini, vaikkakin tämä tulee jo vähän jälkijunassa :)... Meillä lomaan kuuluu yleensä edes muutama päivä jossain pois kotinurkista, mutta kyllä kivaa tekemistä pystyy ehdottomasti järkkäämään myös kotiin jäädessä! Me ollaan saatu oikein suksetkin jalkaan ja hiihdelty lasten tahtiin - aurinkoisina päivinä se oli aika herkkua :). Kivaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin ajattelin pienempien kanssa hiihtää ensi viikolla. Kävi miten kävi :D Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Me on elämämme aina reissuttu jo työn puolesta niin paljon, ettei nykyään lähdetä mihinkään. Kotilomat ovat meillä pop ja jos tuntuu niin lähdetään mökille ja muksuilla saattaa olla kavereita mukana. Kyseessä kun lasten loma, niin niiden ehdoilla mennään. Yhdessä olo, omat jutut ja rentoilu ilman aikatauluja ovat etusijalla....Meillä ainakin toimii :) ( nyttenkin lasten kavereita ollut yökylässä :))
  Talviloma kuulostaa paremmalta. Meillä kun ei hiihdetä, ei edes omisteta suksia tai miehellä on ja ei käytä niitä. Hassua sinänsä, kun muuten super liikunnallisia ollaan, mutta kiitos peruskoulun pakkohiihdon ja isäni kilpahiihtotaustan, minulla on ollut viimeksi sukset jalassa -87.Just eilen töissä pyysivät työpaikan hiihtokisoihin mua hiihtämään...nauruhan siitä tuli, kun kerroin mielipiteeni;) Miellelläni olen jakanut inhoni myös lapsilleni! Jokainen on joutunut koulussa hiihtämään, mutta siihen on jäänytkin :)
  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yökylät ovat lapsille mieluisia :) Lupasin, että yksi yökylälinen ainakin saa tulla. Hiihtokisat oin kyllä mun kohdalla hupaisa juttu! Mulla isoveli on aikoinaan hiihtänyt kilpaa, mutta mulla ei tuo hiihto ole kunnolla maistunut....Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 7. Täällä lomaviikko alkaa olla lopuillaan ja ihan tässä kotinurkissa se on vietetty, pari kertaa käyty laskettelemassa ja ulkoiltu muutenkin. Lapset tuntuvat nauttivan siitä, kun ei ole kiirettä mihinkään ja päiviä ei ole aikataulutettu. Minua vähän meinaa kotona lomaillessa nämä kotihommat häiritä, mutta niitä kun aina välissä yrittää vähän tehdä niin eivät pääse suuremmin stressaamaan. Eli siis kotona lomailu on ihan jees! Ihania lomapäiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti on <3 Kotihommat kyllä kummittelee, mutta jos ei niitä liikaa tee, niin jospa niistä selviää ;) IHanaa viikonloppua Anu <3

   Poista
 8. Todellakaan aina ei tarvitse olla menossa. Meillä ei miehellä olekaan lomaa tällä viikolla, mutta onneksi sattuu 2x2pv vapaita. Ensimmäisest kaksi yhteistä vapaapäivää oltiin mökillä ja sielläkin otettiin tosi rennosti. Ei tehty mitään, jos ei huvittanut. Neidin kanssa käytiin elokuvissa. Yökyläilijöitä on ollut parina yönä, mutta tänäänkin neiti tuntuu nauttivan omista touhuistaan. Arki vie monesti mennessään, niin tällaisella lyhyellä lomalla on kiva ottaa ihan rennosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on ihan mathtavaa! Yökylät ovat lapsille kyllä kivoja :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 9. Juuri näin! Meilläkin muutamat lomat ollaan vaan oltu eikä tehty yhtään mitään! Nyt kyllä kuumottaa lähteä jonnekin, mutta täytyy odottaa kesään ;)

  VastaaPoista
 10. Minusta pääasia lomalla on että voi elää ja olla aikatauluttomasti ja tehdä sitä mitä huvittaa. Kotonakin on kiva viettää lomaa eikä todellakaan aina tarvitse lähteä reissuun ;)
  Mukavaa lomaa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aikatauluttomuus on ihan parasta! Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 11. Loma on loma vaikka olis kotona! Me kun yleensä mennään mökille aina kun mahdollista niin välillä minä toivon että ollaanpa välillä kotonakin :D Mukavaa lomaa, toivottavasti sää suosii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä niin kiva mökki, että ei oo ihme, että sinne meette! Siellä voi kunnolla rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta <3 Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 12. Ei sitä tosiaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Meillä on ollut perinteenä kesäisin lähteä ulkomaille. Tänä vuonna päätimme pysytellä koko loman Suomessa ja vihdoin kierrellä tätä kotimaata. Suomessa paljon mukavaa tekemistä ja kokemista. Eikä omaltakaan paikkakunnalta tarvitse lähteä välttämättä minnekään. Usein monia uusia juttuja löytyy sieltäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kotimaan matkailu on mukavaa ja pääasia välillä, että tulee jotain vaihtelua kotona oloon. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 13. Teidän loma kuulostaa juuri hyvältä. Joskus on hyvä levätä ja lomailla ihan kotona. En tiedä mikä on mutta nyt juuri Suomilomat kuulostaa just hyvältä. Kun ikää pukkaa, niin lomistakin pitää pakautua. ;)

  Ihanaa lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kotilomat on mukavia ja ainakin ehtii levätä! Tässä isässä tosiaan tarvii lepoa riittävästi! Ihanaa lauantaita Tiia <3

   Poista
 14. Me lähdemme viikon lomalla harvoin mihinkään. Pyysin nuorisoa miettimään, tulisiko heille jotakin kivaa tekemistä tai pikku reissuehdotusta, mutta eivät keksineet mitään, joka olisi heitä innostanut. Oltiin sitten ihan vaan kotosalla :)

  VastaaPoista
 15. Oulussakin riittää varmasti paljon tekemistä, joten lomalla ei sen vuoksi tarvitse lähteä mihinkään. Joskus on ihan kiva lomailla kotonakin. Me ollaan niitä, jotka ei edes just 10 viikolla halua lähteä minnekään eikä omia lomia silloin edes vietetä. Lasten kanssa siis katsellaan sitä, mitä täällä tarjolla (nyt kyllä osa lomasta meni sairastaessa). Kovasti kyllä odotetaan koko perheen yhteistä lomaa, kun lähdetään laskettelemaan.. Tai siis itsehän vaan pojan kanssa katselen muiden menoa, mutta mukavaa sekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)