Sisällön tarjoaa Blogger.

Miten kävi laserleikkauksessa?

Iik, minä näen! Totesin toissailtana laserleikkauksen jälkeen! Toki olin minä nähnyt ennenkin, mutta näin selvästi ja ilman piilareita tai silmälaseja! Voi, ette voi uskoa sitä mahtavaa tunnetta, joka minut valtasi pian leikkauksen jälkeen.  Olen ollut ihan "muissa maailmoissa" ja tämä blogikin on ollut ihan sivuseikka.

Menin torstaina sovitusti laserleikkaukseen Oulun Mehiläisen Laser-Porukseen. Aiemmin olin jo käynyt esitutkimuksessa reilu viikko sitten. Torstaina mennessäni toimenpiteeseen jännitys oli todella suuri ja edellisenä yönä ei meinannut unikaan tulla silmään. Leikkaus sujui hyvin ja minulle kerrottiin koko toimenpiteen ajan kaikki vaiheet selvästi. Tämä loi minulle turvallisuuden tunnetta. Halusin liittää tähän leikkauksen kulun ja sen eri vaiheet. Lainasin tekstin Laser-Poruksen sivuilta.

Femto-Lasik Leikkauksen kulku
"Aluksi silmään tiputetaan puuduttavia silmätippoja, minkä jälkeen asetetaan luomenlevitin. Sarveiskalvon pinta merkitään. Silmän pintaan asetetaan femtosekuntilaserin käsikappale, jolloin näkö hetkellisesti sumenee. Laserilla tehdään 90-110 mikrometrin paksuinen läppä, joka jää saranalla kiinni. Laserin käsikappale siirretään sivuun ja läppä käännetään auki. Excimer-laserilla höyrystytetään alta paljastuvasta kerroksesta tietokoneen laskeman ohjelman mukainen haluttu paksuus. Läppä käännetään takaisin paikalleen. Silmään laitetaan antibioottitippoja. Tunnin kuluttua tarkastetaan läpän asento." http://www.laser-porus.fi/femtolasik/

Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen hoitoon, jonka sain siellä. Leikkaus suoritettiin niin, että toisella silmällä on parempi katsoa kauas ja toisella näkee paremmin lähelle. Tämä tarkoittaa sitä, että lukulaseja ei ihan heti tarvitse  :) Minun laserleikkaukseni suoritti silmäkirurgiaan erikoistunut lääkäri Jouni Ruokonen. Voin suositella Jounia muillekin :)  Täältä voitte lukea myös muita leikkauskokemuksia mm. Antti Tuiskun silmät on myös laseroitu samassa paikassa.  Toipuminen leikkauksesta on ollut kyllä nopeaa, aurinkolaseja olen tarvinnut vähän, mutta ainoastaan, kun aurinko on paistanut. Aluksi silmät kuivuivat aika paljon, mutta nyt toisena päivänä kostutustippoja on kulunut paljon vähemmän kuin eilen. Antibioottitippoja laitan silmiin viikon ajan  ja se on leikkauksen jälkeen rutiinitoimenpide.
 
Laserleikkaus meneillään ja minä potilaana...
 
Laser-Poruksen odotustila
Pari päivää olen totutellut uuteen näkööni. Illalla olen ihmetellyt, että piilareita ei tartte enää olla riisumassa ja aamulla taas, että laseja ei tarvitse laittaa päähän, kun näkö on kirkas jo valmiiksi. Se on kuulkaas ihmeellinen tunne :) Varsinkin melkein 30 vuoden silmälasien ja piilolinssien käytön jälkeen <3 Voin suositella toimenpidettä muillekin! Elämä on mahtavaa ilman laseja!

Postaus tehty yhteistyössä Jouni Ruokonen  / Laser-Porus

Jaana

70 kommenttia

 1. Ja se tunne, kun aamulla avaat silmäsi, eikä tartte hamuta rillejä yöpöydältä, vaan näet heti kirkkaasti! SUPERIA! Eikä huurtuvia laseja kun tuut ulkoa sisälle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Uimassakin on kivempaa käydä, kun lasit ei kastu, eikä pelkoa ole, että piilarit tippuu...

   Poista
 2. Onnea "uusille" silmille :)
  Ite oon niin tottunut rillien käyttäjä että ne on kuin osa persoonaa enkä oo koskaan aatellut silmäleikkausta omalle kohdalle, piilareita en oo ikinä edes kokeillut :D Mutta ymmärrän että toisille rillit on haitolla varsinkin urheillessa.
  Mukavaa synttäriviikonloppua, me lähdetään alkuyöstä vielä mökille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitti :) Ne rillit on osa sua ja hyvä niin :) Mulla ei oo koskaan ollut ja siksipä olikin mulle oikea ratkaisu :) Ajakaa varovasti ja mukavaa mökkeilyä <3

   Poista
 3. Oliko sulla paljon miinusta ennen leikkausta? Entä hajataittoa?

  EOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minulla oli lasien teho vajaa -5 ja oikeassa silmässä hiukan hajataittoa, joka korjattiin samalla.

   Poista
 4. Minä kävin samaisessa leikkauksessa samalla lääkärillä kolme ja puoli vuotta sitten, enkä ole katunut hetkeäkään. Kosteustippoja käytän edelleen, mutta se on pieni vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hansu, varmaan nautit sinäkin! Eipä ihme, onhan tää hieno juttu!

   Poista
 5. Hienoa, että leikkauksesta on apua. Niinhän niistä yleensä onneksi on näissä ns.normaaleissa leikkauksissa. Itse odotin silmäleikkaukseni jälkeen jotain pientä ihmettä, vaikka mitään sellaista ei tietenkään oltu edes luvattu. Kyse kun oli kaihin poistamisesta. Leikkaus onnistui, mutta ihmettä ei tullut. Kyllä se oli pieni pettymys, vaikka odotukset toki oli ihan realistiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Onneksi kaihi kumminkin hoidettu hyvin ja leikkauskin nopeasti. Itse en tiedä hirveesti kaihi leikkauksista. Mukavaa iltaa Sanna <3

   Poista
 6. Ihan mahtavaa kuulla! Onnea uusille silmille Jassuntassu :). Kyllä näkeminen vaan on mukavaa.. Tai siis mun tapauksessa olis, mutta se on toinen juttu se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niinpä. Oliko se niin, että leikkaud ei sun kohdalla toiminut? Mukavaa päivää ♡

   Poista
 7. Varmasti on hieno tunne kun näkee ilman apuvälineitä, joihin on tottunut vuosien varrella.
  Toisaalta minunkin tekisi mieli mennä leikkaukseen... välillä olen harkinnut sitä ihan vakavasti. Tähän mennessä olen kuullut niistä pelkkää hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voun kyllä suositella. Vieläkin ihmeellistä, että en tarvitse enää laseja....Kivaa viikon alkua ♡

   Poista
 8. Jee, ihana kuulla, että leikkaus onnistui hienosti ♥︎
  Mulla on molemmissa silmissä -2.5 ja toisessa silmässä ihan pieni hajataitto. Olen haaveillut myös leikkauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♡ Kyllä leikkaus helpottaa elämää kummasti! Kivaa maanantaita Kati ♡

   Poista
 9. Kiva kuulla, että leikkaus meni hyvin. Ehkä itsekin uskaltaudun tulevaisuudessa. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti♡ Voin suositella! Aurinkoisia päiviä sinullekin ♡

   Poista
 10. Onpa mukava, kun leikkaus meni noin näppärästi ja lopputulos mitä mahtavin.
  Kivaa lauantaita!

  VastaaPoista
 11. Mukava kuulla, että kaikki meni hyvin <3
  Kyllä ne nykyaikana pystyvät kaikkeen, mahti juttu, ettet tarvi enää piilareita tai laseja!

  Ihanaa iltaa Jaana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihmeellistä! Samaa minäkin olen ihmetellyt! Mukavaa alkuviikkoa Sari ♡

   Poista
 12. Oi jee onnea uusille silmille ja yhtä hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 13. Oi onnea näön takaisin saamisesta! Varmasti hieno tunne! T.rillit päässä yli puolet elämästään kulkenut ;)

  VastaaPoista
 14. Ihanaa, että leikkaus meni hyvin! Varmasti hyvä fiilis!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Fiilis ihan parhain! Ihanaa maanantaita ♡

   Poista
 15. Hieno homma, että sait "uudet silmät" :D.

  Kunpa itsekin uskaltautuisin, tosin varmaan tämä ikänäkö tekee sen, että enemmin tai myöhemmin kuitenkin tarviin ainakin lukulasti. Veikkaan että ennemmin... Ulkonäkö kaipais leikkausta kipeämmin kuin silmät ;-)

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jos ikänäkö on tulossa vaivaamaan, niin leikkaus tehdään eri tavalla eli toinen näkee hyvin kauas ja toinen lähelle. Näin tehtiin mulle ja toimii hyvin :) Ihanaa maanantaita ♡

   Poista
 16. Hieno juttu, että kaikki meni hyvin! Voi kun pääsiskin eroon näistä rilleistä!

  VastaaPoista
 17. Siis vau ja ihan HUIPPUA <3 Onnea vielä "uusista silmistä" <3

  VastaaPoista
 18. Hieno juttu Jaana <3 Olen miettinyt samaa...mutta vielä täytyy kerätä tuohta, että raskii lähteä leikkaukseen.

  Rentoa viikonloppua <3 Laitan yksäriä sulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu, maksaahan se tietty. On silti pitkälle ajalle iloa :) Mukavaa alkuviikkoa ♡

   Poista
 19. IHanaa kun sait näkösi ja olet tyytyväinen toimenpiteeseen. Kaikki silmiin kohdistuva tuntuu tosi pelottavalta ja ymmärrän kyllä miksi sua on jännittänyt etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanni, kiitti! Onhan se vähän jännää, mutta luotin ammattilaiseen, joka on tehnyt satoja leikkauksia. Ihanaa lomaa Nanni ♡

   Poista
 20. Oi että, on varmasti upea tunne! Säännöllisesti tulee tilanteita, joissa olisi ihana nähdä ilman laseja. Viimeksi eilen kun oltiin hiihtämässä ja ilta alkoi hämärtyä ja lasit vetää huuruun samaa tahtia, oli tuo tunne aika vahvoilla. Tuota en ollut tiennytkään, että silmät voidaan leikata niin, että saadaan toisen silmän kautta tuo lukulasiefekti. Olen luullut, että omalta kohdaltani operaatiomahdollisuus meni jo ohi kun aikuisnäkö alkoi tulla pintaan. Nautihan uudesta kirkkaasta maailmasta ilman laseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, just nuo tilanteet ovat niitä, joissa lasit oli haittana. Juu, mulla ois tullut lukulasit muutaman vuoden päästä ja nyt tämä auttaa siihen, että ei ihan heti tule niitäkään. Mukavaa viikon alkua Anu ♡

   Poista
 21. Onnea uusista silmistä :). Mieheni silmät on myös operoitu ja se on ollut todella hyvä satsaus. Lasit ovat hankalat harrastaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Katja! Miiehesi on varmasti tietää, että miltä tuntuu saada lasit pois :) Ihanaa naanantaita ♡

   Poista
 22. Mahtavaa ja onnea uusista näköttimistä :) Ihanaa ja valoisaa viikkoa

  VastaaPoista
 23. Ihana kuulla että kaikki meni hyvin! Ois se kyllä helppoa olla ilman laseja..

  VastaaPoista
 24. Heissan, yksi sankarillinen tulee heittää onnittelut myös! ;D Ekaa kertaa blogissasi, ja heti kiinnostava aihe. Kohta 30 vuotta rillielämää takana, ja aika hienoa ois kyllä elellä ilmankin niitä..

  Hmm, ehkä mäkin alan ihan vienosti pikkuhiljaa haaveilka operaatiosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 30 vuoden rillielämä kuulostaa tutulta : D Kannattaa harkita leikkausta :) Mukavaa viikkoa ja tervetuloa uudelleen tänne blogiini!

   Poista
 25. Hienoa! Onnea hyvästä näöstä. Tuossa jo aikaisemmin kerroinkin sinulle, että minun silmäni on operoitu -94.
  Kymmenen vuotta olin ilman rillejä, mutta sen jälkeen on tullut vähän miinusta. Mutta ei lähellekään lähtötilannetta.
  Hyvä sijoitus!
  Valoisaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sä taidat olla ensimmäisiä joille leikkaus on tehty? Kiva kuulla kokemuksesi :) Mukavaa viikkoa Tuula ♡

   Poista
  2. Olin ensimmäisiä. Silmäkirurgi Juhani Pietilä oli opiskelemassa Laser-tekniikkaa Yhdysvalloissa. Ja toi sieltä sekä taidon että laitteet ensimmäisenä Suomeen - Tampereen Kirurgipalveluun. Olin niin kyllästynyt rilleihin ja piilolinsseihin, että aika rohkeasti lähdin ensimmäisten joukossa operaatioon. Isä minut vielä kuskasi Tampereelle Turusta, oli vähän kauhuissaan, että mihin "kotkotuksiin" olin menossa, ja silmät vielä kyseessä. Ja puolen vuoden kuluttua operoitiin toinen silmä. Se oli silloin. Tyytyväinen olen ollut!

   Poista
 26. Mukava kuulla, että operaatio meni hyvin! Näin ei vielä silmälaseja tarvitsevana ei varmasti ihan pysty ymmärtämään, kuinka vapauttavaa onkaan taas, hienoa! :)

  Mukavaa keväistä viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Paula! Ei sitä ymmärrä ennen kuin itse kokee. Ihmeellinen tunne joka tapauksessa. Ihanaa keväistä viikkoa ♡

   Poista
 27. Ihana uutinen ❤️ Onnea uusille silmillesi jotka nyt suorastaan loistavat kuvassasi ❤️ Ihanaa maanantaita ja uutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
 28. Mahtava juttu, että homma onnistui hyvin. Tuohon operaatioon itsekin haluan. Tämä oli kannustava kirjoitus :)

  VastaaPoista
 29. Huippua, että leikkaus onnistui :) Itseäni pelottaa/jännittää ehkä eniten tuossa leikkauksessa tuo luomenlevittimen asettaminen, sattuiko se? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mikään ei satttunut, ei edes luomenlevitin :) Rohkeutta vaan ♡

   Poista
  2. Okei, kiva kuulla! Ehtii tässä vielä onneksi kerätä lisää rohkeutta, samalla kun säästelen rahaa :)

   Poista
 30. Mahtavaa, meilläkin on oltu tuohon leikkaukseen tyytyväisiä! :)

  VastaaPoista
 31. Aivan mahtava homma. Ihana kuulla että leikkaus sujui hyvin ja nyt vain totuttelemaan elämään ilman piilaretia/laseja :)

  VastaaPoista
 32. Hei, mukavaa että olet tyytyväinen leikkaukseen. Toivottavasti toipuminen sujuu loppuun asti hyvin. Itse kävin kaksi kuukautta sitten leikkauksessa ja nyt on jo tullut -0.75 miinusta takaisin molempiin silmiin. Koska minullekin tehtiin monovisio ratkaisu ikänäön vuoksi, jouduin heti miinusten palautuessa hankkimaan lasit, koska monovisionin toiminnan kannalta tarkat arvot ovat tärkeät.
  Alkuperäiset lasini olivat melkein -7 mutta ei silti paljon lohduta tämä tilanne. Toipuminen on muutenkin ollut paljon rankempaa kuin annetaan ymmärtää. Mahdolliset vastoinkäymiset kannattaa ottaa huomioon jos suunnittelee leikkaukseen menoa. Aina ei mene niin kuin Strömsössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun sun kohdalla ei ole mennyt kyin stromsössä. Mulla on tähän asti mennyt hyvin. Aamulla hiukan kuivuutta, mutta muuten kaikki on. Toivon, että kaikki jatkuu näin. Aina ei voi olla varma ja sellaistahan elämä on...Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 33. Minulla on meno myös laser leikkaukseen ja hieman pelottaa tuo silmän tarkkuuden osalta . Monovision minullekin tehdään koska lukulasit on tuloillaan. Pitänee luottaa lääkäreihin tässä asiassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)