Sisällön tarjoaa Blogger.

Luumu-kanelisydämet, jouluinen leivonnainen

Löysin Valion sivuilta jälleen uuden ihanan reseptin voitaikinan käyttöön. Hetihän se piti ottaa testaukseen. Jos pitää luumusta, niin suosittelen kokeilemaan reseptiä. Sisällä olevaa hilloa ja rahkatäytettäkin voi vaihtaa, jos luumu ei ole omalle maulle sopiva. Sisälle voi laittaa esim. piparin makuista Valion rahkaa ja omenahilloa. Miksei näistä vois tehdä suolaisiakin...Kuvat ovat otettu illalla, joten ovat hiukan hämäriä...
 

 
 
Luumu-kanelisydämet
 
Valmistusaineet:
 
1/2pkt voitaikinalevyjä (500g)
100g luumuhilloa
1 1/2 prk Valion maustettua rahkaa, luumu-kaneli
Munaa voiteluun
 
Päälle:
 
Tomusokeria + muitakin koristeita, jos haluaa...
 
Valmistusohje:
  • Kauli sulatetut voitaikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi (14 x 28 cm) levyiksi. Ota levyistä piparkakkumuotilla tähtiä tai sydämiä (käytä reilun kokoista muottia, koska kuviot kutistuvat uunissa).
  • Siirrä kuviot leivinpaperille uunipellille. Voitele munalla. Pistele haarukalla. (Painele halutessasi taikinan pintaan nonparelleja) Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 13 min (tarkkaile paistumista, koska paistoaika vaihtelee kuvioiden koon mukaan). Jäähdytä.
  • Halkaise kuviot terävällä veitsellä. Lusikoi pohjalle n. 1 tl marmeladia. Laita sen päälle n. 1 rkl luumu-kanelirahkaa. Sulje kannella.
  • Sihtaa pinnalle tomusokeria teesihdillä. Tarjoile kahvi- tai teepöydässä, glögin kanssa tai illanistujaisten makeana tarjottavana.
Makeaa iltaa teille rakkaat lukijat <3
 
Jaana
 

28 kommenttia

  1. Nämä taitaa mennä kokeiluun :) Njam.
    Mukavaa illan jatkoa <3

    VastaaPoista
  2. Sydämenmuotoisinakin nämä ovat kyllä ihania! Minä olenkin tehnyt yhden kerran suolaisen täytteen noihin. Hyviä olivat kyllä nekin! Ihanaa kolmannen adventtisunnuntain iltaa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaista vois kyllä testata....Kivaa päivää ♡

      Poista
  3. Makoisilta näyttää! Nam:)

    VastaaPoista
  4. Näyttää niin ihanilta. Voi kun löytyisi gluteeniton taikina, joka toimisi yhtä lehtevästi kuin normitaikinat. Näyttää herkullisilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta! Gluteeniton taikinahan on keksitty, mutta ei taida nousta tosiaan kovin paljoa. Toivotaan, että joku senkin keksii!

      Poista
  5. Näitä mie haluan testata. Kuulostaa hyvältä ja näyttää herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehottomasti! Hyviä olivat! Mukavaa maanantaita Nanni ♡

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Juu, suosittelen! Mulla taas ne sun nutellatortut on listalla....

      Poista
  7. Ei ole montaa päivää kun just katselin tätä reseptiä ja mietin että pitäisi testata. No koska teit esitestauksen ja näyttäisi maistuneen, teen varmasti perässä :) Tunnelmaa viikkoosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva olla esitestaaja :D Tunnelmaista viikkoa Jani ♡

      Poista
  8. Nam ja miten osaat aina tehdä niin nättejäkin. <3 Suloista maanantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloisuudesta en tiedä, mutta hyvältä maistuivat :) Suloista maanantaita myös sulle Tiia ♡

      Poista
  9. Ihania! Voitaikinaa löytyisi pakastimesta, taidanpa tehdä näitä torttujen sijasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Juu, koklaa ihmeessä :) Rauhallista päivän jatkoa Jossu ♡

      Poista
  10. Kiitos vinkistä, vaikuttaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  11. Ai että! Näitä on pakko kokeilla joku päivä.
    Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyviä ja nopeita :) Hyvää yötä!

      Poista
  12. Vaikuttaa herkulliselta. Näitä pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  13. Tein viime jouluna luumu-rahkatorttuja. Eivät olleet sydämenmallisia, maukkaita kuitenkin. Näitä pitää kokeilla, sydämenmuotoisina ovat niin suloisia.
    Kiitos kivasta vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)