Sisällön tarjoaa Blogger.

Maalattu keittiönpöytä paikallaan

Heippatirallaa jälleen aurinkoisesta Oulusta! Saanko esitellä teille "uuden vanhan" keittiönpöydän.
 
Viime viikolla raahasimme mieheni kanssa vanhan kirsikan väriseksi petsatun koivuisen keittiönpöytämme ulos. Tämän jälkeen hioin pöydän. Siinä meni melkein yksi päivä. Aika iso  ja työläs hommahan se oli, mutta sain kun sainkin se sitten hiottua. Seuraavana päivänä maalasin pöydän ensimmäisen kerran ja toisen kerran seuraavana päivänä. Lauantaina raahasimme illalla pöydän keittiöön takaisin.
 
Pöytä näyttää kyllä ihan hyvältä. Pienen pieniä vanhoja käytön jälkiä pöydässä on, mutta aika hyvin sain niitä hiottuakin pois. Keittiöerkkeri näyttää nyt ihanan valoisalta, kun valkoinen pöytä on tullut erkkeriin. Nyt ainoa ongelma on keittiön tuolit. En halunnut pilata tätä kuvaa vanhoilla tuoleilla... Saattaapi olla, että otan vielä tulitkin käsittelyyn ;) tai sitten ostamme uudet tuolit...
 
Alla pari kuvaa erkkeristä. Nipsu, the linssiludekin löysi paikkansa ikkunlaudalta...Jotenkin se aavisti, että otin kameran taas esille....
 
Vanha pöytä...
Uusi pöytä...

 
Mitäs olette mieltä, onko uusi pöytä parempi kuin vanha?
 
Lomaa mulla on jäljellä vielä pari viikkoa. Isompia reissuja ei ole enää tulossa, mutta meneehän tuo aika kotona / kotikaupungissa pikkuaskareita tehden...
 
Tänään menemme mieheni kanssa ystäväpariskunnan luokse istumaan iltaa. Tosi mukavaa, kun ilmakin näyttää tänään suosivan meitä.
 
Loppuviikosta meillä on tiedossa päivän Qstock reissu ja kummipojan rippijuhlat. Lasten kanssa varmaan keksitään jotain hommaa ennen koulujen alkua.
 
Nyt taidan lähteä ruuan laittoon!
 
Ihanaa ja aurinkoista päivää kaikille ja kiitos viime postaukseen kommentin jättäneille!
 
Jaana
 
 
 
 


26 kommenttia

 1. Pöytä näyttää hyvältä ja on kyllä valoisamman näköinen!
  Ihana linssilude<3

  VastaaPoista
 2. Pöytä on kuin uusi, hienosti maalailtu, tykkään enemmän valkoisesta!

  VastaaPoista
 3. Hyvä tuli! Tuohon pyödän päälle kun hommaat vielä muovipleksin ( tai lasin ) niin ei tule koloja / naarmuja / jälkiä ja pinta säilyy "uutena" vuosikaudet. Nimim. kokemuksella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta. Kuinkahan paljon levy maksaa pöydän päälle? Pitääpä tutkia asiaa. Kiva, kun tulit kylään. Tulehan toistekki :)

   Poista
  2. Itse olen plexin hommannut vuosia sitten Aikolonilta ( Oulussa Ruskossa ), tekivät mittojen mukaan ja oli huomattavasti halvempi kuin lasinen vastaava. Toki muovi naarmuuntuu helpommin kuin lasi mutta toisaalta kun lasin pintaan sopivasti napsahtaa jotain niin se on säröillä. Plexin alla saa jopa pöytäliinat pysymään puhtaana lapsiperheessä ;)

   Poista
  3. Ok. Kiitti paljon vinkistä! Pitääpä selvitellä plexin hintaa :) Kivaa viikkoa sulle!

   Poista
 4. Tosi hyvä lopputulos. Muistuttaa tuo alkuperäinen myös meidän vanhaa pöytää, jolle olisi voinut tehdä tuon hommelin, kun olisi tajunnut. Mutta kovan homman takana tuo työ varmasti oli, olehan ylpeä ittestäs:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän turhaa jännitin urakkaa, koska ei se nyt niin mahdoton homma ollut.

   Poista
 5. Hieno muutos! Ilme on paljon raikkaampi.
  Mukavaa festaria teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Saapa nähdä millainen festari-ilma tulee...eivät ole hyvää säätä vielä luvannut....

   Poista
 6. Tuli kyllä aivan ihana! Rakastan kyllä meidän puista lankkypöytää, mutta haluaisin aina ajoittain vaihtaa sen valkoiseksi. Mukavinta olisi jos olisi molemmat. .)

  Kivaa viikkoa Jaana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia! Voihan se olla niinkin, että kaikkiin väreihin kyllästyy jossain vaiheessa... kivaa viikkoa sullekki Tiia!

   Poista
 7. Näyttää hyvältä. Mä olen miettinyt meidän pöydän kanssa ihan samaa. Meillä on 15-vuotta vanha pirttipöytä ja mä niin haluaisin joko uuden pöydän tai ilmeen. Pitää varmaan kokeilla jos tuon saisi uudistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maiju, hommiin vaan. Ei se nyt kovin iso homma ollut. Suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 8. Kylläpä raikastui erkkerin ilme, sulla on todella sisustus-silmää! Ja söpö kissa :)

  VastaaPoista
 9. Vau, aivan kuin uusi pöytä!
  Teidän kiikuli on kyllä mainio poseeraja :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Uudelta se mustakin tuntuu :) Mukavaa reissua Suvi!

   Poista
 10. Kaunis pinta pöydässä, tykkään!
  Ja kisuli niin tyytyväisenä!
  Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 11. Tulipa siitä hieno! Millä maalilla maalasit? Meillä kans pöytä kaipaisi uutta sävyä, mutta laiskottaa kyllä alkaa hiomaan.. ( tuoleissakin niin paljon pinnoja, että hermot menisi..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkurilan empire kalustemaalilla. Hyvin levittyy ja pinnasta tulee helposti tasainen :) Tuoli ongelma täälläkin, pitää miettiä vielä asiaa...

   Poista
 12. Tykkään enemmän tästä "uudesta", tuo kirsikkapuu on vähän sellainen 2000 luvun alun väri (meillä nimittäin sitä ihan liikaa keittiössä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä, valkoinen parempi. Sama homma, kirsikka setti on hommattu 2003-2004 eli kyllä meilläkin on juuri tuota ikäluokkaa. Keittiön kalusteistakin sitä löytyy...Siitäkin haluaisinjo eroon...

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)