Sisällön tarjoaa Blogger.

Bebe-leivoksia ja hulinaa...

Sateista sunnuntaita täältä Oulun seudulta. Täällä on ollut tänään todella kylmää ja sateista. On ollut siis juuri sopiva päivä ripari-valmistelujen tekoon. Eilinen koko päivä meni minulla leipoessa ja juhlia valmistellessa. Aamupäivällä vein poikani rippileirille. Kyllä oli taas äidillä tippa linsissä. Niin se aika menee. Vastahan poika kastettiin ja nyt jo rippijuhlia vietetään...Niin se aika kuluu, vaan minähän en vanhene, eikös niin ;)
 
Tämän alla olevan kuvan osa onkin nähnyt jo eilen illalla instassa ja fecessa. Aika moni kyselikin näiden makoisten herkkujen eli Bebe-leivosten reseptiä, joten laitan nyt tulemaan sen. Pitkään mietin, että minkä ohjeen valitsisin ja luotin Kinuskikissan makuun ja nappasin sieltä ohjeen. Nimeltään bebet ovat Asun bebe-leivoksia.
 
Pojat ja minäkin eilen illalla maistelin näitä ja hyvin tuntuivat maistuvan. Loput laitoin pakastimeen, kun kuulemma näitä voi hyvin pakastaa. Meidän pojan rippijuhlathan ovat ensi viikon sunnuntaina, mutta sitä ennen on tuhat ja sata hommaa. Alla pieni lista riparijuhlan touhuista ja voipa olla, että ihan kaikkea en muistakkaan listaan laittaa, kun lista on aika pitkä....
 
- Vieraille riparikutsut
- Siivousta katosta lattiaan
-Leipominen ja kakkukoristeiden tekoa
- Kattauksen miettiminen
- Juhlien astiavalinnat ja pesu ennen käyttöä
-Lahjan osto sekä kortin teko
-Pöytäliinan silitys
- Vaatteiden valinta ja silitys
-Kaupassa asiointia monen monta kertaa
- Kukkakaupassa käynti
-Viimeisenä iltana kattauksen valmistelu
Ripasiaamuna vielä kakun koristelu, kahvin lataaminen valmiiksi ja pukeutuminen...
 
Kaiken lisäksi normaaliarjen pyörittäminen....
 

Isun Bebe-leivokset
 
30 - 40 kappaletta

Pohja:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
 
Vaniljakreemiäyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
3 ½ - 4 rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
nonparelleja (helmiäinen)
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna ja lopuksi jauhot n. 1 dl kerrallaan. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta tasainen pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.
Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa. Älä kuitenkaan jäähdytä kylmäksi asti, silloin pohja murtuu helpommin, kun irrotat sitä vuoasta. Kannattaa painaa vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin. Näin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa voi hieman auttaa työntämällä yhdeltä reunalta cocktail-tikun pohjan ja vuoan väliin.
Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin, kunnes kiisseli on kylmää.
 
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
 
Laita kukkurallinen teelusikallinen täytettä taikinakupin pohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemitäytteen pinta on jähmettynyt.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Säilytä bebe-leivokset jääkaapissa. Ne sopivat hyvin myös pakastettaviksi.

(Ohje otettu Kinuskikissan sivulta)
 
Kiitos viime postauksen kommenteista <3
 
Nyt taidan lähteä iltapäiväkahville!
 
Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille <3
 
Jaana
 





13 kommenttia

  1. Näyttää hyvältä ja varmaan olisi helposti muunneltavissa myös gluteenittomaksi.

    VastaaPoista
  2. Oi kun näyttää herkullisilta! Onhan noissa juhlissa kova laittaminen...mutta jää sitten riparilaiselle mukava muisto:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä juhlien järjestelyissä on monenlaista puuhaa ja paljolti ne hommelit hoiteleeki just me äidit:)
    Ihania leivoksia olet leiponut, niin sieviäkin!
    Täälläkin tirauteltiin viime kesänä kyyneliä, kun poika lähti rippileirille..olen kans niin herkkis!
    Meillä sadellut myös koko päivän, nyt näyttäisi kirkastuvan, saikikin kyllä:)

    Suloista iltaa Jaana ja tsemppejä valmisteluihin<3

    VastaaPoista
  4. Bebet ovat suuri heikkous ja nuo sinun näyttää kauniilta, mutta myös suussasulavan herkulliselta, nam. Bebejä en ole ikinä rohjennut tehdä, mutta tästä sain kyllä hieman inspiraatiota. Tosin ne sinun donitsitkin olivat niin täydellisiä, että ehkei tämä leivontahommeli kuitenkaan minulta suju.

    Tunnelmallista sunnuntai-iltaa <3

    VastaaPoista
  5. Wau mitä herkkuja! Olet kyllä hyvä leipomaan :)
    On sulla aikamoinen lista siellä tehtävänä. Tsemppiä ja voimia askareisiin <3

    VastaaPoista
  6. Ois mahtava maistaa itsetehtyä bebe leivosta, onko maku samanlainen kuin leipomon tuotteessa?
    Kyllähän juhlien järkäämisessä on aina oma vaivansa mutta on varmasti sen väärti, mukavia tapahtumia joita on kiva muistella myöhemmin :)
    -Suvi-

    VastaaPoista
  7. Apua miten söpöjä! :D

    VastaaPoista
  8. Onpa suloisia! Olen luvannut pistää pöydän koreaksi, jos esikoisen opiskelupaikka tärppää. Noita leivoksia olisi kyllä ihana tarjota silloin:)

    VastaaPoista
  9. On niissä juhlissa aina vaan hommansa ja varsinkin kun on tärkeistä juhlista kyse. Siinä viikko sinulla vierähtääkin, kun noita hommia hoidat pois alta ! Hyvältä näyttää ja kuulostaa leivokset. :)

    VastaaPoista
  10. Nams, hyvältä kuulostavat nämä leivokset! En ole koskaan näitä kokeillut tehdä, täytyy ottaa resepti talteen :)

    VastaaPoista
  11. Herkullisen näköisiä! Minäkin otan reseptin talteen, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  12. Nam, näyttää tosi herkulliselta ja kauniilta. Täytyypä kokeilla. Kiitos minultakin ohjeesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)