Sisällön tarjoaa Blogger.

Viikonlopun suolaista piirakkaa

Viikonloppu vilahti entiseen tapaan nopeasti,
mutta ajattelin jakaa teille tämän viikonloppuna tekemäni suolaisen piirakan reseptin.
 
Kyseessä on Ranskalainen sipulipiirakka.
 
Meidän porukalle piirakka osui ja upposi.
Tämän piirakan täyte ei ollut pelkästään sipulia, vaan se sisälsi myös pekonia,
 jonka vuoksi maistui meidänkin pojille hyvin.
Antaahan pekoni hyvää makua moneenkin ruokaan...
Kokeilin tehdä piirakkaa viikonloppuna eka kertaa, mutta ei taida jäädä viimeiseksi.
 
Ohjeen piirakkaan nappasin Valion sivuilta.
 
Ranskalainen sipulipiirakka
 

Pohja:

150g voita
2dl Emmental raastetta
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2dl ruokakermaa
 
(jos haluat päästä helpolla, voit kokeilla esim. Pirkan valmispohjaa piirakkaan)
 

Täyte:

4 isoa sipulia
1pkt pekonia (120g)
(1/2 dl kuivaa valkoviiniä) itse en laittanut
1tl mustapippuria
1/2tl suolaa
4dl Emmental raastetta
4 munaa
1,5dl ruokakermaa
1dl maitoa
 

Valmistusohje:

 
Pohja: Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, yhdistetyt kuivat aineet ja ruokakerma. Levitä taikina voideltuun (28 cm) vuokaan.
 

Täyte: Kuori ja viipaloi sipulit.Suikaloi pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Kaada liika rasva pois ja lisää sipulit pekonin joukkoon. Hauduta sipulia hetki samalla sekoittaen ja lisää viini. Hauduta, kunnes viini on lähes haihtunut. Itse en laittanut viiniä, ei ole välttämätöntä laittaa. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna hiukan jäähtyä. Levitä sipuliseosa kerroksittain juuston kanssa vuokaan. Sekoita munat ruokakerman ja maidon joukkoon ja kaadä täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Voit tarjota piirakkaa esim. vihreän salaatin ja valkoviinin kanssa.

 
Alla muutama vaihekuva piirakan teosta:
 



 
Joku nimetön lukija ehdotti minulle, että jättäisin tervehdyksen pois, joten kokeilen vaihtelun vuoksi jättää "moikat" pois alkutekstistä.
 
Nyt taidan tehdä vielä pienen blogikierroksen ennen nukkumaan menoa.
 
Ihanaa viikkoa kaikille <3
 
Jaana
 
 
 
 

 

14 kommenttia

  1. IHana ohje, tuota on testattava mutta ei perheen kanssa jos tuohon tosiaan noin paljon tuli sipulia. Jos järkkäisi vaikka jotkut kutsut ja tekisi sinne moisen herkun.
    Vai on sun tervehdys häirinnyt jotakuta heh. No molempi parempi, teet kuten itse tykkäät. IHana Jaana olet moikalla tai ilman <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin tuo sipuli upposi siihen piirakkaan. Itsellä oli käytössä keskikokoiset sipulit, kun ajattelin, että se on iso määrä, mutta ei sitä sipulia ollut liikaa silti :) Piirakka oli vieläpä edullinen tehdä :) Mukavaa viikkoa Nanni <3

      Poista
  2. Kiva ohje, pitää kokeilla!
    Mukavaa viikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä :) Kokeile ihmeessä :) IHanaa viikkoa Sari <3

      Poista
  3. Näyttää kyllä ihanalta tuo piiras! Ja ps. kyllä moikkailla saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Pitääpä tulla kylään :)

      Poista
  4. Kiitos ihanasta piirakkaohjeesta, tätä täytyy testata, ehdottomasti!
    Sipulin ja pekonin liitto toimii aina, piirakka vie taatusti kielen mennessään :))

    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, suosittelen koklaan :) Joo pekoni ja sipuli sytytti mut heti ja innosti testaan reseptiä :)

      Poista
  5. Naminami! Sipulin ystävänä tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä :) Kokeilun arvoinen piirakka :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Sipulipiirakka on kyllä hyvää, täytyy testata tätä! :)

    VastaaPoista
  7. Ihanalta näyttää piirakka... ja varmasti muuntuisi hyvin myös gluteenittomaksi ;)

    VastaaPoista
  8. Ai että, mä rakastan sipulipiirakkaa. Menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  9. Hahaa, taas tuli nälkä:) hyvältä näyttää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)