Sisällön tarjoaa Blogger.

Runebergin kakkua tarjolla

Hellou!
 
Tänään mulla oli viikon viimeinen työpäivä, ihanaa.
 
Viime postauksen jälkeen huomasin, että en ole todellakaan pitkään aikaan leiponut mitään perheelle. Nyt ajattelin vähän reipastua ja leipoa, kun  sattui sopivasti Runebergin päiväkin olemaan. Töiden jälkeen mulla oli tarkoitus heti leipoa Runebergin kakkua, mutta kuinkas kävikään, sokeri ja margariini oli loppu. No äkkiä kipaisin lähikauppaan ja hain puuttuvat ainekset. Ohjeen nappasin Yhteishyvän sivuilta. Kakusta tuli muhkea ja ihan reilun paksuinen. Kakun paistamisen jälkeen kakkua piti jäähdyttää vähän aikaa ennen kuin hillo levitettiin päälle ja tomusokerikoristeet. Koetin odotella ihan rauhassa kakun jäähtymistä, mutta lukiolaiseni vieressä useaan kertaan kyseli, että eikö kakku ole vieläkään valmis. Koetin parhaani mukaan jäähdyttää kakkua pakastimessa ja jääkaapissa. Levitin lopulta hillon kakun päälle, vaikka kakku olikin hiukan lämmin. Tähän asti meni kaikki ihan hyvin, mutta tomusokerikoristeiden tekeminen ei onnistunutkaan niin hyvin lämpimälle hillolle ja koristekiekurat levisivät pikkasen kakun päälle. Siksi en laitakkaan koko kakun kuvaa tänne blogiin...No kakku tuntui silti maistuvan oikein hyvin pojille. Voin suositella tätä reseptiä kyllä muillekin. Laitan ohjeen mukaan, jos jotakuta kiinnostaa napata itselle se.

 
 
 

Runebergin kakku

Ainekset

10 annosta
200 g
margariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
keksin- tai piparinmuruja
1 dl
korppujauhoja
2 tl
leiinjauhetta
0,5 tl
manteliaromia tai 1 tl kardemummaa (laitoin aromia)
1,5 dl
maitoa tai omenamehua
 
Kostutus:
1 dl
vettä
0,5 tl
manteliaromia
Pinnalle:
1 - 2 dl
vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 dl
tomusokeria
0,5 rkl
vettä
 

Ohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.
 
Kiitos kaikille viime postauksen kommenteista<3
 
Nyt taidan lähteä kurkkaamaan, että mitä lapset touhuaa...
 
Oikein mukavaa Runebergin päivän iltaa kaikille <3
 
Jaana
 

14 kommenttia

  1. Hirmu kiva idea tehdä kakku. <3 Iloista torstaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Tästä riittää monelle syöjälle :) kivaa torstaita sulle myös!

      Poista
  2. Kätevä emäntä :)
    -Suvi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä tiedä, että oonko kätevä. Pakko ainakin yrittää :)

      Poista
  3. Täällä himoitaan kans pitkästä aikaa leivonta päivästä. Itse ihastuin Pirkka-lehdessä olevaan sitruskakkuun, sitä jos leipois vaikka alkuviikosta kun olen lomalla.
    Ihanaa viikonloppua Jaana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruskakku kuulostaa kyllä hyvältä! Ihanaa lomaa sulle ♥

      Poista
  4. Voi, kun yllätit perheesi ihanasti Jaana<3
    Koulusta tulleilla on aina niin kova nälkä!
    Mukavaa huomista vapaa päivää:)
    Mullakin huomenna viikon viimeinen iltavuoro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Ihanaa viikonloppua Sari ♥

      Poista
  5. Voi ei, multa jäi Runebergit tortut epähuomiossa väliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtiihän sitä vielä. Viimeksi tein vasta pari päivää myöhässä :)

      Poista
  6. Koetin tehdä gluteenittomia torttuja. Nooo, ei ihan olleet maukkaimmasta päästä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Gluteenittomien teko on varmasti vaikeaa..

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on minulle tärkeä :)